Alt for mange københavnske eller nordsjællandske boligejere venter alt for længe med at få renset deres tagrender, hvilket desværre kan have alvorlige konsekvenser for boligens generelle sundhed. Det kan jo virke fornuftigt nok at vente med at gøre noget ved ens tagrender indtil der rent faktisk opstår et problem. Denne strategi har dog i utallige tilfælde vist sig at være sammenlignelig med at ignorere symptomerne på et slagtilfælde indtil man ender på hospitalet. Langt de fleste boligejere venter indtil klimaet bliver en smule bedre inden de giver sig i kast med at rense deres tagrender. Dette er jo forståeligt nok. Rens af tagrender er bestemt ikke en behagelig affære. Ikke desto mindre er der gode grunde til at man også bør rense sine tagrender om efteråret eller vinteren.

Vent ikke

Rens af tagrender bør altid være en fast bestanddel af mange sjællænderes årlige vedligeholdelsesarbejde på en bolig. Selvom dine tagrender nok ikke befinder sig på toppen af din liste over prioriteter, så bør du dog alligevel ikke udskyde dette job til en anden dag. Problemet med at udskyde jobbet med ens tagrender er, at du tillader at der opsamles en langt større mængde affald i tagrenderne end nødvendigt, hvilket kan være årsag til en lang række problemer. En tilstoppet tagrender vil helt automatisk gøre dette sårbare system betydeligt mindre effektivt, hvilket så betyder at regnvandet flyder over tagrenden. Dette kan således resultere i en lang række skader på din bolig, som faktisk kunne undgås helt ved blot at rense tagrenderne. Nogle af de vigtigste fordele ved en rens af tagrender omfatter:

  • Du forhindrer vandskader ved at rense dine tagrender.
  • Du forhindrer at give grobund for insekter og andre skadedyr.
  • Du forhindrer erosion på din grund, hvilket vil ødelægge din haves udseende.
  • Du forhindrer at dit hus taber værdi grundet f.eks. et lækkende tag eller revner i fundamentet.

Derfor bør du overveje at hyre en professionel til at rense dine tagrender

Sørg derfor for at du afsætter tid til at rengøre dine tagrender mindst hvert halve år. Hvis du nu føler, at du ikke har erfaringen eller modet til opgaven, så vil det ofte være en god idé at vælge at få en af de mange københavnske eller nordsjællandske professionelle til at gøre arbejdet i stedet. Der er nemlig en række klokkeklare fordele ved at vælge at få renset dine tagrender af en fagmand:

 

  • Jobbet er hurtigt overstået: selvom visse boligejere vælger selv at klare jobbet, så vil man altid spare en masse tid og besvær ved at vælge en professionel til at klare opgaven. Ved at vælge en ekspert til en rens af tagrender, så får du samtidigt klaret jobbet bedre end du nogensinde selv ville kunne gøre det. Rens af tagrender er desuden billigt, så hvorfor ikke spare dig selv for en masse besvær ved at bruge en lokal fagmand.
  • Du formindsker risikoen for ulykker: der er risiko for ulykker hver gang nogen kravler op på en stige – især hvis man nu ikke er stigevant. En professionel er vant til at arbejde på stiger, og kan uden problemer undgå langt de fleste hændelige ulykker.
  • En fagmand kan også reparere mindre skader: Hvis du har en defekt tagrende, så kan en professionel langt nemmere identificere og udskifte den beskadigede del.