Ethvert bryllup er en yders speciel lejlighed, uanset hvor meget man gør ud af at fejre det. Der er imidlertid god grund til lige netop at gøre meget ud af denne festlighed, da det med alt sandsynlighed bliver den største fest, du nogensinde kommer til at afholde for dine familie og venner.

Af denne årsag kan det ligeledes kun anbefales at gå på udkig efter nogle hyggelige festlokaler, hvor der er plads til dig, din partner og alle jeres gæster. Det er naturligvis også muligt afholde festen derhjemme, såfremt i har tilstrækkeligt med plads, men som regel er det langt mere mindeværdigt og specielt at befinde sig i fremmede lokaler.

Det er værd at tænke på, at det er en dag, du kommer til at huske resten af dit liv, og netop derfor er der masser af årsager til ikke at gå på kompromis med lokationen. Derudover åbner valget af eksterne lokaler ligeledes op for, at i kan vælge at få andre til at lave al maden for jer, så det bliver muligt at nyde dagen i fulde drag.

Såfremt du planlægger at afholde dit bryllup i omegnen af eksempelvis Rødekro eller Aabenraa, kan du lære mere om en yderst populær løsning her: https://www.roede-kro.dk/selskaber/bryllup/.

Hvorfor bestille maden ude fra?

Når du har valgt lokaler til dit bryllup, gælder det om at sammensætte den perfekte menu. Her er det særligt værd at bide mærke i, at der gerne skal være noget til enhver smag, og at en bryllupsmenu gerne skal være den bedste og lækreste menu, du nogensinde kommer til at tilbyde et hold gæster.

Samtidigt er der som sagt god grund til at bestille maden ude fra, hvilket du eventuelt kan gøre på det sted, hvor du afholder begivenheden. På den måde sørger du først og fremmest for, at dine gæster får noget velsmagende og eftertragtet mad.

Og dertil sørger du også for at give dig og din partner tid til at slappe af og nyde dagen. Der bliver trods alt ikke lige så meget tid til at læne sig tilbage og snakke med gæsterne, hvis i selv skal ud og kokkerere i køkkenet eller lave anretningerne klar.

Brug i stedet for lidt ekstra på budgettet til maden, så i sikrer jer selv en mindeværdig dag uden en masse besvær og en masse anstrengelser. Dette vil i ikke mindst selv sætte pris på, men det er ligeledes en fordel for alle gæsterne, der naturligvis gerne vil snakke med bryllupsparret.

Et bud på en gennemført bryllupsmenu

Først og fremmest er det som regel kutyme at servere en forfriskende velkomstdrink – dette er altid en god velkomst og en glimrende ”ice-breaker” for særligt de gæster, der ikke kender hinanden og er i gang med at hilse på hinanden for første gang.

Dernæst kommer det til at sammensætte en menu med forret, hovedret, dessert, en ret til natmad og gerne lidt kaffe og te til bryllupskagen.

Med hensyn til forret går du aldrig galt i byen med en form for fiskeanretning, såsom en rejecocktail eller en røget ørred. Det er dog til enhver tid en god idé også at have noget på tallerkenen til gæster, som er vegetarer eller veganer – derfor er eksempelvis en god grøntsagssuppe altid en oplagt mulighed.

En hovedret må gerne bestå af lidt af hvert – helst med noget lækkert kød, som for eksempel kalvemørbrad eller oksesteg, og dertilhørende grøntsager, kartofler og dertilhørende saucer og garniturer.

Desserten kan bestå af alt mellem himmel og jord, hvorimod natmaden gerne må være en anelse mere primitiv end resten af menuen. For eksempel er det altid en populær idé at servere hotdogs.