Gillette er et amerikansk firma, der producerer barber- og personlig plejeprodukter til både mænd og damer. Gillette er mest kendt for deres skrabere og tilbehør til barbering. Det er især igennem deres store markedsføringstiltag med tv-reklamer, med forskellige sportsikoner som eksempelvis Roger Federer, Neymar og Thierry Henry at Gillette er blevet et verdenskendt. Virksomheden Gillette slog dørene op for første gang helt tilbage i 1901, hvor King Gillette opførte virksomheden Gillette, som dengang ligeledes producerede barberprodukter. I dag er virksomheden verdenskendt under navnet The Gillette Company, og har sit hovedsæde i Boston, Massachusetts. Virksomheden fungerer i dag i et multinationalt samarbejde kaldet Procter & Gamle sammen med andre verdenskendte brands som Braun og Oral-B m.m.

 

Den første skraber fra Gillette blev præsenteret tilbage i 1903. Dengang producerede Gillette kun et lille antal af den type skraber indtil 1921, hvor deres patent udløb. Gillette solgte i denne periode skraberen for en høj pris. Efterfølgende producerede Gillette flere forskellige skrabere, som blev solgt i forskellige prisklasser og produkter fra Gillette blev nu enhver mands eje. Alle havde nu råd til en Gillette skraber, hvilket gjorde virksomheden utrolig populær. I 1932 producerede Gillette Deres Gillette Blue Blade, som gjorde Gillette verdenskendt. Efterfølgende har Gillette fortsat med at udvikle sig, deres produkter, og er nu det klart mest kendte barberbrand i hele verden.

 

Gillette produkter i Danmark

Gillette produkter er at finde i utrolig mange af verdens lande, og Danmark er ingen undtagelse. Du kan finde en masse forskellige Gillette produkter i Danmark men de klart mest populære er deres skrabere og især deres Gillette Fusion-, Mach3 og Mach3 Turbo- og Proglide-serier. Gillette Fusion udkommer i udgaverne med skraberen plus 1 barberblad, 4 barberblade samt Gillette Fusion Proshield med skraber og 3 barberblade. Gillette Fusion vil med sikkerhed give dig en god og tæt barbering i stor kvalitet. Samtidig er Gillette Fusion en utrolig god mulighed på grund af den relativt lave pris. Et Gillette Fusion barberblad har i alt 5 skarpe blade, der sidder utroligt tæt på hinanden, som gør barberingen ekstra tæt. Derudover er der på toppen af skraberen en lille ekstra trimmer og så er bladende behandlet med olier og vitaminer så du kan barberes uden gener.

 

Gillette Mach3 og Proglide

En anden populær produktserie fra Gillette er deres Mach3 og Mach3 Turbo. Denne produktserie har tyndere barberblade som skærer hårene let uden nogen problemer og giver en let og behagelig barbering. Produktserien udkommer i udgaverne med 4 barberblade, 8 barberblade, 12 barberblade, 4 turbo barberblade, 8 turbo barberblade og 12 turbo barberblade. Barberbladene indeholde tre knive som er behandlet med olier og vitaminer så knivene skærer let igennem hårene uden problemer.

Slutteligt er der Proglide-serien. Denne Barberserie er en af de klart bedste og mest populære. Det skyldes den Proglide Flexball teknologi, som skraberen indeholder, som reagerer på konturer. Samtidig er bladene på skraberen også blevet lavet til mindre række end i de andre serier. Serien udkommer i udgaverne med 1 skraber og 1 barberblad, 4 barberblade og 8 barberblade.