Hvad er et vildmarksbad? Det lyder næsten som noget ud af en fortælling om vikinger, og på sin vis kan man måske også godt sige, at der draget inspiration herfra. Det er i hvert fald et bad, som man har stående uden for, og det kan benyttes hele året. Det er altså ikke en swimmingpool eller andet i den dur. Det har nok mere i slægtskan med noget spa, eller lignende. Men det er altså et bad, man kan få bygget i sin have eller lignende, så man kan tage et udendørs bad. Et vildmarksbad kan være en fortryllende og opkvikkende oplevelse. Det er er en rigtig god måde at starte dagen på. Her følger et par tips og tricks til, hvordan man får mest ud af sit vildmarksbad. Find det rette vildmarksbad.

-Få vildmarksbadet konstrueret i det rette materiale. Når det nu er noget man skal have stående i sin have eksempelvis, så er det vigtigt at det også ser lidt godt ud. Derfor skal man vælge at få badet konstrueret i det materiale, man gerne vil have. Det kan man lige så godt gøre fra begyndelsen af, også selvom det måske bliver lidt dyrere, da man helst ikke skal stå og have det dårligt med det bagefter.

-Få installeret det rette fyr i vildmarksbadet. Det er forskellige, hvordan et vildmarksbad fungere. På det ene side kan man konstruere det, så det egentlig blot er et udendørs bad, men som fungere præcis lige som alle andre bade, om de så have stået indenfor. Nu er de fleste vildmarksbade dog ikke tiltænkt som der, hvor man kan tage sit morgenbrusebad. Det er mere tænkt som en form for afslappende spa. Derfor er der installeret brændeovn i det fleste, som varme badet op, og man kan altså nyde et godt varmt vildmarksbad, om det så er sommer eller vinter.

-Skal man have ekstrafunktioner eller ej? Der er mange ting man kan installere udover selve badet, men spørgsmålet er, om man har lyst til det? Et vildmarksbad er kendetegnet ved, at det er lidt anderledes end andre spa, og det skal helst være lidt mere primitiv for at beholde den autencitet, som det er man søger, når man køber et sådan. Hvis man gerne vil have bobler og massage og alt muligt andet, så kan det være, at det er et almindeligt spa, man skal have.