Mange virksomheder kommer vidt omkring, når man overvejer, hvilken markedsføringsstrategi man vil benytte. Hvilke platforme vil man benytte, hvordan skal layout og design være og hvordan får man bedst budskabet ud til flest mulige kunder. I vores digitale hverdag, går det oftest hurtigt, fra vi ser en online reklame og til vi har klikket videre. Når der er tale om tv reklamer, bruger vi oftest pauserne i programmet til at hente kaffen. Derudover bliver vi bombarderet med reklamer og når programmet er færdigt, er spørgsmålet, hvad vi egentlig husker at have set. Brug af animationsvideo i reklamer, bliver mere og mere udbredt. Dels giver det nogle muligheder for at benytte et lidt karikeret men meget tydeligt sprog, dels giver det mulighed for at skabe en grafik, som seerne husker bedre end de traditionelle reklamer, idet der kan leges med farver og udtryk i det uendelige. Budskaber skal gerne holdes så enkelt som muligt, og med en animationsvideo kontrollerer du selv, hvad seeren skal have af input, i modsætning til virkelige billeder, hvor du altid vil have en ramme, som efterlader seeren med egne associationer, af f.eks. stedet eller skuespillerne.

Før du går i gang

Der er en del udbydere på markedet indenfor animationsvideoer i markedsføring, og det er værd at undersøge hvilke forventninger du selv har til både samarbejde og produkt. Derudover kommer selvfølgelig også omkostningerne. Nogle firmaer kan holde omkostningerne nede, selvom der er mange timers arbejde i processen. Virksomheden Animation.mu har placeret deres virksomhed i Thailand, hvor de har samlet et professionelt hold af medarbejdere, med stort fokus på kvalitet og kundetilfredshed. Samtidig kan de holde omkostningerne nede da produktionen foregår i Chiang Mai. Når du leder efter en samarbejdspartner, er det vigtige at holde sig for øje at deres værdier, smitter af på samarbejdet og dermed på det endelige produkt. Vælg din samarbejdspartner med omhu for at få det resultat du ønsker.

Processen

De fleste er enige om at resultatet af at bruge animationsvideo på din hjemmeside, skal være at du får mere trafik på din hjemmeside og at brugere bliver længere. Dvs. videoen skal gerne skabe nysgerrighed omkring dit produkt. For at komme rigtigt i gang, og få forventningerne afstemt, er det vigtigt først at lave en beskrivelse af projektet, der følges op af et interview. Du vil så blive præsenteret for et manuskript, og derefter gennemgås det hele igen. Når parterne er enige om manuskriptet begynder arbejdet med at skabe grafikken, indtale speaken og et storyboard, der giver det første indblik i det færdige produkt. Speaken er vigtig, idet det er her dit budskab bliver sagt, grafikken ligeledes da det visuelle udtryk ofte er det vi husker. Fra starten til dit produkt er leveret er der en spændende proces, der gerne skal munde ud i det færdige produkt. Har du mod på at få produceret en animationsvideo til din hjemmeside, er det bare at gå i gang.