LED GU10 er en ny og stærk forbedret udgave af et ældre produkt. Det er produceret af massivt aluminium og giver et fantastisk lys. Pæren har en RA-værdi på 90, som er et tal for, hvor god en lyskilde er til at gengive en genstands naturlige farve. 80 RA er normalt for LED og svarer til Energistyrelsens anbefaling. En gammeldags glødepære har et RA på 99, men man vil næppe i det daglige kunne registrere den forskel.

 

Der findes mange forskellige sokkeltyper til forskellige lyskilder, og en sokkel er altid benævnt med en kode. GU10 er en af de nyere typer. Det er en 230Volt fatning, som typisk anvendes til halogenpærer og LED pærer. GU10 LED indsættes i fatningen og drejes let på plads. Det er en pære i høj kvalitet, og den er meget velegnet til spotbelysning.

Forbedret kvalitet giver det bedste lys

Mens de første LED lyskilder afgav masser af lysenergi, var de ikke ret gode til at gengive farver, men det er blevet forbedret væsentligt med de nyeste LED-pærer.

 

LED GU10 har en effekt på 480 lumen, og lyset fra denne pære giver en varm hvid farve. LED GU10 har en spredningsvinkel er på 45 grader, hvilket giver et behageligt spredt lys. Den lille størrelse, en længde på 4,5 cm. + ben og en dybde på 5 cm., betyder, at den passer til mange forskellige lamper.

 

Energistyrelsen anbefaler, at man til private hjem vælger en LED pære med mindst 2700 Kelvin, som er en måleenhed for lysets varmetemperatur. Det er et varmt lys, der minder om lyset fra en glødepære. Den normale farvetemperatur for en LED lyskilde er 2700-3200 Kelvin, og det er det, man bruger i Danmark. LED GU10 er på 2900K.

LED lys med lang levetid

 

Den nye og stærkt forbedrede LED GU10 har en normal levetid på 40.000 timer, men kan nå op på hele 50.000 timer, så den giver lys i stuen i årevis.

 

Hvor en almindelig pære har en levetid på omkring 1.000 timer, har LED pæren en levetid på omkring 40.000, så der er en betydelig besparelse. Der kan ikke gives garanti på pærens levetid, og det skyldes, at den afhænger af, hvordan pæren bliver behandlet. Hvis den let kan komme af med varmen, holder den længst.

 

Det er en rigtig god LED pære, som giver god værdi for pengene. Læs mere om LED GU10.