Udviklingen ved en god håndboldsko

Gennem de seneste adskillige år er der hændt en enorm udvikling for håndboldsko, og det har været med til at hjælpe spilleren til at lave håndboldsporten hurtigere og meget mere eksplosivt. Man har fundet ud af at producere nutidens håndboldsko rigtig til at absorbere stød. For blot 10 år siden eksisterede der overhovedet intet stødabsorbering i fodtøj til håndbold, herfor var det overhovedet ikke gørlig at spille lige som man gør nu om dage, da korpusset ikke kunne modstå det fysisk pres i så lang tid på sigt. Stabiliteten i håndboldsko er ligeledes blevet betydeligt bedre over de sidste mange år, dette skyldes at flere spillere begyndte at spille i sko til løb, fordi de ville have fodtøj som kunne minimere stød bedre. Desværre er sko til løb ikke bygget til voldsomme retningsskift og derfor erhvervede mange sig skader i ankler og knæ, fordi skoen var for høj i sålen og da den var for ustabil. Man har nu fundet en måde, så oversiden på nutidens håndboldsko er enormt stabil og sikre foden bedre fast mod bunden, så du forhindres i at skride rundt og at foden kommer ud over sålen hvis man skal lave sideskift.

 

Mizuno wave stealth
Mizuno wave stealth

Mizuno på markedet

Når man snakker gode kvalitets håndboldsko, altså de sko der også udbydes til de aller bedste håndboldspillere i verden, så er Mizuno med blandt toppen. Men samtidig er det også en håndboldsko der kan anvendes af talenterne, spillerne på vej frem, men også motionister, der har særligt behov for at passe ekstra godt på den gamle krop. Og i dette tilfælde kan man ikke komme uden om Mizuno, da den har særlige teknologier indlagt i skoen, der gør at man netop skåner kroppen for mange vrid og belastninger af kroppen.

 

Stabilitet og absorbering af stød i Mizuno håndboldsko

Stabilitet og stødabsorbering er alt afgørende når man spiller håndbold, og netop derfor er det også grundelementerne i Mizuno håndboldsko. Det er også af denne årsag at Mizuno, bruger meget tid og energi på at udvikle og innovere på disse områder, så de hele tiden fremstiller de sko der er bedst mulige for spillerne. Derudover har de som nogle af de eneste på markedet en hel særlig tankegang om håndboldsko.

 

Ny tankegang innovere håndboldsko

Håndboldsko fra Mizuno er skabt på en lidt anderledes vis end når man almindeligt fremstiller fodtøj til håndbold. Da der ikke er prioriteret at skoen skal føles blød når man blot har den på. Den er fremstillet til at stå i mod, når den udsættes for maks pres. Ideen bag ved det er at hvis skoen allerede kan trykkes ned og være blød blot ved man står i den, så vil den blive trykket ekstra flad hvis man løber og laver retningsskift. Teknologien bag Mizuno håndboldsko benævnes for Wave og er bygget som netop en bølge. I stedet for at putte store mængder absorberende materiale ind hvor vægten er størst i skoen, så bruger Mizuno en bølge konstruktion i bunden til at jævne presset og kan derfor lave en håndboldsko der føles mere fast når man står i den, men som reel er letter og mere stødabsorberende når man benytter den modsat andre mærker af håndboldsko. Wave materialet benyttes på talrige måder og er også med til at stabilisere Mizuno’s sko hvis man spæner frem og tilbage på banen. Udover Wave bruger Mizuno også mange ressourcer på at lave en overside der sidder meget stramt omrking foden og med begrænset antal af syninger, der kan generer foden når den sveder og hæver på. I realiteten ligger fodens velbefindende Mizuno betydeligt på sinde og det vil være et felt de stadig at forbedre fremadrettet. I samspil med tyndere materialer, som kan flytte barren for hvad en fremragende håndboldsko skal indeholde når det er omkring stabilitet og absorbering.

 

 

Find dine Mizuno håndboldsko på sport-net.dk: Mizuno håndboldsko