Prøv en naturlig shampoo fra Læsø med Rose

Stående foran spejlet for at få styr på lokkerne, kan for nogle være en frustrerende oplevelse. Hver gang en kam eller en hårbørste stryger gennem håret fældes der. Risten under bruseren eller afløbet i badekarret fyldes op med hår, der lægger sig som en bræmme oven på afløbet. Er man på vej til at blive skaldet? Kosmetisk betragtes dette som forfærdeligt. Den romerske digter Ovid skrev en gang, at skaldede mænd hverken er til noget i sengen eller på slagmarken. Den amerikanske skuespiller Yul Brynner optrådte ofte kronraget i sine film. Han foregreb begivenhedernes gang ved altid at være skaldet. I dag er det på mode blandt nogle mænd, så Ovid er bestemt blevet sat i den litterære skammekrog på dette punkt. Et udbredt fænomen, som ikke tales meget om, men som alligevel er et store problem er hårtab kvinder, mange mænd lider også af hårtab, dog ser man ikke lige så meget efter om det er en mand der er tyndhåret, som når det er kvinder der har hårtab. En iøjnefaldende kronraget isse, eller for store ufrivillige hårtab er en katastrofe for kvinder. Skulderlangt blødt krøllet hår er noget, man forbinder med det feminine. Udslået hår er en del af kvindens erotiske udstråling.

Shampoo med rose er en naturlig shampoo fra Læsø

Der kan være et ganske naturligt og almindeligt hårtab, for mennesket fælder nemlig hår som dyrene fælder pels i forbindelse med skiftende årstider. Men i nogle tilfælde kan hårtabet være arveligt, og så må man i de fleste tilfælde ende med at acceptere dette. Arveligt hårtab i en ung alder lader sig kun vanskeligt behandle. Nervebelastning eller den omsiggribende stress i det danske samfund, kan faktisk øge dit hårtab udover det normale. Andre psykologiske faktorer er f.eks. en typisk efterårs- eller vinterdepression. Svampeinfektioner eller autoimmun pletskaldethed kan forårsage hårtab kvinder og hos mænd. Endeligt spiller hudsygdom, som skæleksem og psoriasis ind.
Skæl i hovedbunden forårsager også hårtab kvinder og hos mænd
Hele 50 % af alle mænd i 20’erne slås med skæl, og omkring 2/3 af alle mennesker lider af dette på et tidspunkt i deres levetid. Skæl viser sig normalt som hvide flager, der når det er værst, kan være en psykisk og en fysisk belastning. Sidstnævnte fordi vi så taler om en forbindelse til en hudsygdom. Flagerne er døde hudceller, der afstødes fra hovedbunden. Det diskuteres en del, om det er tør hud. der forårsager skæl, hvor nogle mener, at det ikke er forklaringen. De fleste mennesker med skæl har faktisk en fedtet hud, lyder argumentet, og den nyeste forskning viser, at den virkelige synder formentligt er en lille gærsvamp Malasseziaglobosa, der næres på fedtet hud. Man kender i øjeblikket ti arter. Svampen findes hos både dyr og på alle mennesker. Dette rejser spørgsmålet om, hvorfor nogle må slås med skæl mens andre ikke må? Men det er med skæl som med allergier. Vi reagerer ikke ens, selvom gærsvampene er til sted på alle mennesker. Hvis svampen vokser for hurtigt, vil skæl begynde at vise sig.
Hvad man dog hører?
Vask dit hår dagligt, masser grundigt med naturlig shampoo med Rose, og lad det hvile i nogle minutter.
De traditionelle produkter på markedet indeholder en masse ingredienser, der ifølge de kosmetikvirksomheder angiveligt skulle helbrede skæl. Man tilsætter kultjære, salicylsyre, selensulfid, svovl, ketoconazol, og zinkpyrithion, hvoraf den sidste er den bedst kendte. Det er den, der anvendes i de fleste shampooer som Head &Shoulders, Pantene, L’Oreal, og alle de andre. Mens disse ingredienser kan holde skæl under kontrol, vil de helt sikkert ikke hjælpe dig med at slippe af med skællene for evigt. Det er et stort arbejde, at vaske og style dit hår hver dag! Og sagen er den, at det ikke er sundt at gøre dette. Det kan i sig selv slide på håret og medvirke til hårtab kvinder men også resulteret i hårtab hos mænd.