Verdenen bliver i højere og højere grad afhængig af elektronik. De fleste mennesker gør brug af disse teknologiske hjælpemidler, der nu er en fast del af de flestes hverdag. Det er de færreste, der i løbet af en almindelig dag vil stille spørgsmålstegn ved deres brug af denne elektronik. Det er simpelthen fordi, at det er blevet en så fast del af hverdagens inventar, at man knap nok lægger mærke til, at man er afhængig af det. Det er umuligt at være en integreret del af samfundet, hvis ikke man gør brug af disse teknologiske goder.

Alligevel er det de færreste, der egentlig forstår sig på disse elektroniske muligheder. Hvordan internettet fungerer, er et spørgsmål de færreste ville kunne svare på. Alligevel er der også en stor del af befolkningen, der tjener penge på at forstå disse teknologiske forbindelser, som man finder i forbindelse med printkort. Når man arbejder med printkort skal man hertil finde tilhørende stencils, og også rammer hertil. Alle de førnævnte ord er egentlige ord, som man langt hen af vejen kender fra hverdagens sprog. Alligevel har man absolut ingen chance for at vinde, hvad der bliver snakket om.

 

Hvordan fungerer printkort og de tilhørende stencils

Hvis, man skal snakke om den meget basal funktion for et printkort, er det et kort eller en plade, der bruges til elektroniske kredsløb. Dets funktion er, at det gør muligt at lave disse elektroniske kredsløb på en meget kompakt og robust måde. Blandt fagfolk vil printkort eller printplade blot kaldes for et print. De tilhørende stencils bruger man til at få montreret dette kompakte elektroniske kredsløb. Til disse stencils er der også behov for en ramme. Det kan virke meget kompliceret, hvis man ikke har forståelse for elektronikken.

 

Mange leverandører af stencils

Det kan på sin virker uoverskueligt. Dette skyldes især, at der findes ualmindeligt mange forskellige printkort, stencils og rammer. Hvis ikke man ved, hvad man leder efter, kan det være svært at finde det rette. Derudover findes der mange forskellige leverandører, hvilket også gør det svært at vide, hvor man køber de bedste print. Her kan det være nødvendigt at spørge ens kontakter om hjælp, hvis ikke man har nogle kontakter, må man prøve sig frem. Til sidst skal alle tingene passe sammen, så det kan være en kæmpe fordel at bestille dem alle det samme sted.