Er man meget ny i det online univers vil man uden tvivl komme ud for nogle ord, som man slet og ret ikke forstår noget som helst af, når først man begynder at bevæge sig ud på de online platforme. Der er ord, som man ikke kan regne ud hvad betyder og som man derfor er nødt til at lære udenad. Et af disse ord er formentligt webhotel, som mange ikke ved hvad er. Mange tror, fejlagtigt, at når man nævner dette ord, så er det et reelt hotel man nævner. Folk forestiller sig måske, at man indlogerer sig på et webhotel for at overnatte, og måske forestiller man sig, at det er noget man booker online eller, at det er en slags hotel, som har meget gode muligheder for internet og andre online tjenester. Realiteten er dog anderledes, for et webhotel er ikke en fysisk ting, men noget som findes online. Hermed kan du blive klogere på hvad et webhotel er for noget.

Et webhotel er en platform

Der er forskellige ting, som man kan sige om et webhotel, og disse ting vil være med til at gøre dig klogere på hvad dette fænomen er for en størrelse. Blandt andet kan man sige, at et webhotel:

 

  • Er en platform
  • Er noget man lejer i en periode
  • Bruger dit domænenavn
  • Ikke er det samme som et domænenavn
  • Kan variere meget i pris

 

For det første er et webhotel en platform, som er et slags sted, der findes ude på internettet et sted. Her er det sådan, at man hoster sit domænenavn og hjemmesiden på. Det vil sige, at alt det indhold, som man har på sin hjemmeside og selve ens domænenavn, det alt sammen vil være at finde på det pågældende webhotel. Det er nemlig sådan, at man ikke kan leje rum og værelser og ydelser på et webhotel, men derimod kan leje plads til sine billeder, sin tekst og sin kode, som man har i forbindelse med, at man har en hjemmeside. På den måde kan man altså sige, at et webhotel er en slags platform.

Grunden til, at et webhotel har det navn det har er, at man lejer et webhotel i en kortere eller længere periode. Det er forskelligt hvor lang tid man lejer det, men har man pludseligt en dag ikke brug for det givne hotel mere, så kan man sige sin aftale op og så stopper man med at leje den plads, som man tidligere har lejet. Det er hverken svært eller tidskrævende at gøre dette, og de mange gode websteder på nettet, gør det meget nemt både at få og at opsige ens webhotel, hvis man ønsker det.

Med webhotel kan du komme i gang

Når først du har fundet dig et webhotel så er det bare med at komme i gang med selve hjemmesiden. Normalt vil det være sådan, at man finder et CMS-system, som står for Content Management System, og et sådan system gør det nemmere for dig at få det bedste ud af dit webhotel. Det er nemlig sådan, at du ikke behøver at kunne kode og gøre andre avancerede ting, hvis blot du har et godt CMS-system. Man kan finde mange gode typer af disse systemer, som er brugervenlige og som man ikke behøver at være computerekspert for at bruge. Med et webhotel er det således bare med at komme i gang med at vælge et godt CMS-system. Det er altid en god ide at tage udgangspunkt i et webhotel, som der er mange mennesker, der bruger i forvejen. Det gør nemlig, at det er gennemtestet og at man er sikker på, at det er noget, som fungerer.