Man siger, at det er dækkene på din bil, der redder dig, hvis du bliver fanget i et uvejr med lyn og torden og ikke har andre steder at søge ly end bilen. Det er helt rigtigt, og dine dæk redder dig faktisk på mange andre måder – hvis de er ordenligt serviceret, passer til årstiden og har det rigtige dæktryk.

De fleste af os får skiftet mellem sommerdæk og vinterdæk, og det er faktisk ret afgørende, at vi gør det. Dæk er designet til at køre på forskellige på typer overflader, og sommerdækkene står ikke fast på sne, ligesom vinterdæk larmer unødigt og bruger mere benzin i sommervejr. Dæk kan fylde en del, men mange mekanikere og autoværksteder tilbyder faktisk for et mindre beløb at have de dæk, som ikke er i brug, liggende for dig. Så er det også let at få dem skiftet igen.

Det er også vigtigt, at dæktrykket er i orden. Et for lavt dæktryk kan resultere i, at evnen til at bremse forringens, at det bliver sværere at køre, at styrtøjet virker anderledes osv. I Fredericia og Middelfart er der mange gode muligheder for at få det ordnet. På mange tankstationer kan man også selv fikse det.

Dæk er ikke bare dæk

På dækket kan du oftest se, hvad det maksimale dæktryk er sat til. Det er derfor også vigtigt, at du kigger på dette mellem dækskifte. Du kan selvfølgelig bede din mekaniker, hvis det er ham der skifter dem, om at sørge for at trykket er i orden. I Fredericia og Middelfart kan du få sørget for de basale ting vedrærende dækservice:

  • Skiftet mellem vinter- og sommmerdæk
  • Få installeret en dæktryksmåler (TPMS)
  • Få tjekket at trykket passer
  • Få råd om ordentlig kørsel
  • Sikkerhed i forbindelse med overholdelse af lovkrav
  • Lokalområdets bedste all round service

 

Find styr på dæktrykket i dit lokalområde

I Fredericia og Middelfart finder du nogle af de aller bedste TPMS sensorer, som er blevet et lovkrav. Det er en lille sensor, som måler trykket i dine dæk og hvorvidt det er for lavt. Det er en vital del af bilens sikkerhedssystem, da det som sagt ikke er ligemeget, hvor meget tryk der er i dine dæk.

Selvom du selv kan fylde luft i dækkene, er det nogle gange en god ide at konsultere dit lokale autoværksted, især hvis du skal på en længere tur, skal køre med campingvogn eller blot er usikker på, om trykket i dine dæk er tilstrækkeligt. Og det handler ikke kun om din sikkerhed, men faktisk også om din pengepung. En ordentlig dækservice sørger også for, at dækkene er i orden i forhold til slitage og brændstof. Lav dæktryk slider nemlig udnødigt på dine dæk og bruger faktisk også unødigt meget benzin. Og det er ikke gratis, som de fleste ved.

Hvis vil være sikker på, at bilen er sikker at køre i skal du altså have styr på dækkene og deres tryk.

Kilde: http://www.allcar.dk/vaerksted/daek-og-faelge/