I normal forstand går ingeniørarbejde ud på at udregne konstruktioner af bygninger og brugen af CAD-systemer og bygningstegninger, mens en rådgivende ingeniør oftest kan afslutte arbejdet inden konstruktionen er gået i gang. Først og fremmest så er en rådgivende ingeniør en rådgivende ekspert inden for området, der har alt at gøre med bygning. Typisk så overser de byggeprocessen. Det kan f.eks. være, at der skal anlægges nye fabrikker eller anden form for industri i Kolding, så tilkaldes rådgivende ingeniør for at hjælpe. Du kan derfor købe hjælp til at løse problemer i forhold til de mange forskellige faktorer, som indgår i nye projekter. De forhandler med kunderne og lave planer for gennemførelsen af projektet. De analyserer behovene og kommer med en løsning for de konkrete problemer.

 

Kunderne for rådgivende ingeniører ligger primært i den private industrisektor. Det forekommer dog også at offentlige instanser køber deres ydelser. Deres primære arbejdsområde er derfor teknisk og økonomisk viden og rådgivning til private og offentlige instanser. Det kan også hænde, at deres hjælp bruges til lande ramt af krig eller katastrofer. Steder der skal opbygges og skal have hjælp til projektledelse og planlægning osv.

Rådgivende ingeniør

Først og fremmest så udbyder de teknisk rådgivning. Det dækker alt det tekniske, der indgår i disse processer. Der strækker sig helt fra støjbekæmpelse til transporttekniskrådgivning. Udover den tekniske rådgivning, så kan en rådgivende ingeniør hjælpe med planlægning af projekter. Disse projekter kan være alt fra en helt ny anlægning af en by eller konstruktioner som dæmninger, togstationer og jernbaner, produktionsanlæg osv. Hvis du bor i en jysk by som Kolding, kan du finde en rådgivende ingeniør på nettet. Der findes masser af rekrutteringsmuligheder. Derudover kan de hjælpe med udviklings af turisme i lande. Det kan være de bliver brugt til at hjælpe med at lave beregningsopgaver. Det er typisk beregninger af bærende konstruktioner, hvordan en bro skal bygges så den holder. Derudover så laver rådgivende ingeniører også en del geologisk arbejde. Det skal til nogle gange for at forsikre sig at bygningen el. konstruktionen kommer til at holde.

 

Det digitale bliver også mere og mere en del af denne branche. Det er blevet mere og mere vigtigt for konstruktioner. Det tillader ingeniørerne at gøre deres arbejde mere effektivt og præcist. Foruden dem, som man typisk finder på en byggeplads, så arbejder de sammen med et bredt spektrum af mennesker med alt fra advokater til økonomer til arkitekter.