At blive forældre er en fuldstændig fantastisk følelse, men selvom det er en af de bedste ting i verden, så må man indrømme, at det godt kan blive lidt kedeligt eller ensformet at være hjemme med barnet hver dag. Vi har her på listen samlet lidt sjove ting, som man kan gøre sammen med sin baby, for at gøre det hele lidt sjovere for jer begge.

  1. Tag på en lille tur ud i naturen. Hvis vejret tillader det, så er det altid sjovt at tage ud på en lille tur eller picnic med sit barn. Pak en lille kurv eller taske med alle nødvendighederne, og tag så ellers ud og nyd naturen sammen. Lad barnet føle naturen om sig og under fødderne. Selvom barnet måske ikke selv er gammel nok til at lege i naturen, så kan barnet stadig få meget sjov ud af at observere alle de mennesker, som løber rundt og har det sjovt i parken, fuglene i træerne, hunde og egern. Alle lydene er også spændende for sådan en lille en.
  2. Sansegynge. En sansegynge er et enormt smart møbel/gynge, som hjælper med at stimulerer mange sanser. En sansegynge kan også følge med hele vejen op igennem barnet barndom. Du kan selv styre højden på gyngen, og du kan derved starte lavere og hæve den, som barnet bliver ældre og større. Den kan blandt andet benyttes som et sansemotorisk redskab, vugge, møbel og ikke mindst legetøj. Der kan derudover også tilføje en ekstra blød pude til sansegyngen, og gøre den rigtig lækker til barnet.
  3. Tag en svingom. Kan du huske sidste gang, at du gav den rigtig gas derhjemme til din gamle yndlingsband? Det kan være det er på tide at få støvet de gamle plader af, og tage en dans med dit barn. Det gør ikke barnet noget, hvis det er lidt hoppen og dansen, så det er bare med at få gang i fødderne.
  4. Plant en plante eller blomst. Det kan være rigtig sjovt at se, hvordan en plante gror i takt med dit eget barn. Hvis I endda planer et lille træ ude i haven sammen, kan det være et sjovt samlingspunkt i mange mange år frem, og en sjov historie til når I begge er blevet ældre.
  5. Kom med i en mødregruppe. Mange nye forældre har rigtig godt af at dele alle de mange nye erfaringer, som der nu engang følger med, når man bliver forældre. Det er også en rigtig god måde hvorpå man kan måde nye venner, som står i den helt samme situation, og måske ender dit barn også op med en ven for livet her igennem.
  6. Læs en bog. Har du en bog liggende, som du aldrig fik læst. Hvorfor ikke benytte al den nye fritid til at læse den sammen med barnet. Læs den stille og roligt højt for dit barn, og se hvor rolig han kan blive, når han ligger der og lytter til din stemme.